Op donderdag 14 februari heeft wethouder Schoon de sleutels overhandigd aan de kopers van de eerste Nul-op-de-Meter woning in Brielle. Ook voor Gebroeders Blokland, ontwikkelaar en bouwer van nieuwbouwproject De Rederij in Brielle, zijn dit de eerste Nul-op-de-Meter woningen die zij hebben gerealiseerd. Dit is samen met een aantal kopers van de eerste opleveringen en de betrokken partijen gevierd.

Op 5 maart 2018 is de bouw gestart van de 30 woningen De Rederij in Brielle. Wethouder Schoon heeft toen één van de warmtebronnen voor deze gasloze wijk geboord. “Het is bijzonder om als wethouder op deze manier zowel bij de start van een project als bij de oplevering betrokken te zijn. Duurzaamheid is een belangrijk punt voor het college van Brielle. We streven er naar om de komende jaren zoveel mogelijk energieneutrale woningen te realiseren binnen ons woonassortiment. Ik ben blij en trots met de oplevering van deze eerste nul-op-de-meter-woningen in Brielle. Ook het verschil in soort woningen die hier zijn gebouwd voor de verschillende doelgroepen is deze wijk een aanwinst voor Brielle.”, aldus wethouder Schoon. Om de wethouder te bedanken voor de goede samenwerking en te feliciteren met de oplevering van de eerste Nul-op-de-Meter woning kreeg Gebroeders Blokland een award overhandigd.

De komende weken worden in De Rederij 30 woningen opgeleverd. Er zijn de Nul-op-de-Meter woningen en energieneutrale woningen gerealiseerd: een mix van rijwoningen, geschakelde bungalows en beneden- en bovenappartementen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
Advertentie
DELEN