Foto: AVROTROS

Duncan Laurence is zaterdagavond 18 mei de winnaar geworden van geworden van het Eurovisie Songfestival 2019 in Tel-Aviv. Met het nummer ‘Arcade’ gooide de sing-songwriter opnieuw hoge ogen.

De Nederlandse inzending was zaterdagavond als twaalfde aan de beurt. In totaal kreeg Duncan Laurence 492 punten. De helft van de puntenverdeling werd bepaald door een jury van deskundigen, de andere helft door het publiek. Van de juryleden kreeg Nederland in totaal 231 punten, waarmee het bij de jury op de derde plaats kwam. Van het publiek kreeg Nederland 261 punten, waarmee het totaal op 492 punten kwam. Vanuit Nederland kon er niet gestemd worden op de zanger. Italiƫ werd tweede met 465 punten. Met een totaal van 16 punten werd het Verenigd Koninkrijk laatste.

Duncan de Moor, zoals de artiest eigenlijk heet, is geboren in Spijkenisse en opgegroeid in Hellevoetsluis. Vooraf voorspelde de bookmakers al dat Duncan Laurence het erg goed zou doen, hij wordt voorspeld als winnaar van het Eurovisie Songfestival.

Door de winst van Duncan Laurence zal het Eurovisie Songfestival in 2020 in Nederland plaatsvinden.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
Advertentie
DELEN