Foto: Google Streetview

De Dijkweg, Boterkarn en Oostdijk in Hellevoetsluis zijn vanaf 1 oktober alleen nog bestemd voor bestemmingsverkeer. Uit metingen is gebleken dat de Dijkweg en de Oostdijk veel door automobilisten wordt gebruikt als snelle route tussen de aanliggende wijken.

De wegen zijn echter niet bedoeld voor dit vele zogenaamde sluipverkeer. Het is volgens de gemeente slecht voor de verkeersveiligheid en het geeft veel overlast voor de bewoners. Daarom heeft de gemeente besloten om de wegen vanaf 1 oktober te sluiten voor motorvoertuigen. Bestemmingsverkeer kan wel gebruik blijven maken.

De Dijkweg wordt afgesloten tussen de Martin Luther Kinglaan en de Oostdijk. De Oostdijk gaat dicht tussen de aansluiting op de rotonde Rijksstraatweg en de aansluiting op de Moriaanseweg Oost. Mensen die in het gebied wonen, kunnen gebruik blijven maken van de wegen. Ook visite, bezorgers of klanten kunnen gewoon gebruik maken van de Dijkweg, Boterkarn en Oostdijk.

De gemeente Hellevoetsluis laat controles uitvoeren of het verkeer daadwerkelijk bestemmingsverkeer is. Dit moeten de weggebruikers aan kunnen tonen. Indien mensen de route gebruiken als sluipverkeer, dan riskeren zij een boete.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
Advertentie
DELEN