De douches in het zwembad in Oostvoorne zorgen voor diverse brandmeldingen, zo ook in de nacht van zondag 10 op maandag 11 juni. Dit heeft de brandweer laten weten op Facebook. Meermaals krijgt de brandweer een automatische brandmelding vanuit multifunctioneel centrum De Meander. Volgens de brandweer zijn de meeste melding loos.

“De douches van het zwembad hebben namelijk een zelfreinigend systeem en spoelen uit zichzelf met heet water. Daar komt nogal wat stoom bij vrij, waardoor de rookmelders denken dat er rook hangt. Die melders melden dat door naar de brandmeldcentrale en tadaa… Daar gaan onze piepers.”, zo schrijft Brandweer Oostvoorne op Facebook. Vaak gaat het alarm af in de nachtelijke uren.

Voor de brandweer is het lastig om de vrijwilligers te motiveren snel naar de kazerne te komen, gezien de oorzaak vaak al bekend is. “Dus de combinatie van lokatie, tijdstip en dat we vooraf bijna zeker weten wat de oorzaak is, maakt het moeilijk om de vrijwilligers te motiveren om naar de kazerne te komen, het dikke pak aan te trekken, met toeters en bellen door het dorp naar De Meander te rijden, daar de oorzaak te moeten bevestigen en vervolgens er achter te komen dat er niemand bereikt kan worden om de brandmeldcentrale te resetten en je vervolgens niets kan doen.”, aldus de brandweer.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
Advertentie
DELEN