Foto: OM Rotterdam

De Douane heeft woensdag 28 november een partij drugs gevonden van in totaal 65 kilo, zo heeft het Openbaar Ministerie vrijdag 7 december bekendgemaakt. De drugs zaten verstopt in een koelmotor van een container.

De Douane vond de drugs tijdens een controle in de Rotterdamse haven. De koelcontainer was afkomstig uit Peru en geladen met bananen. De lading was diezelfde woensdag binnengekomen met een zeeschip vanuit Panama. De bananen waren bestemd voor een fruitbedrijf in Barendrecht. Het bedrijf lijkt niets met de smokkel te maken te hebben.

Achter de inspectieluiken van de koelmotor troffen Douaneambtenaren 65 pakketten cocaïne aan. Vermoedelijk was het de bedoeling om na het lossen van de goederen de verdovende middelen eruit te halen. De Douane ziet deze werkwijze vaker in depots waar lege containers worden ingeleverd.

Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam heeft de zaak verder in onderzoek. De drugs zijn inmiddels vernietigd.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
Advertentie
DELEN