Directeur Arjen Littooij van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is voorstander van het stoppen met consumentenvuurwerk, zo heeft hij aan RTV Rijnmond laten weten. Het werkgebied van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond bestrijkt onder andere de gemeente Rotterdam en Voorne-Putten.

“Ik ben er een groot voorstander van om het feest een feest te laten zijn: stoppen met vuurwerk en gezellig met z’n allen bijvoorbeeld bij de Erasmusbrug gaan staan”, aldus Littooij tegen de regionale omroep.

De directeur verwacht dat door een vuurwerkverbod het aantal buitenbranden en kleinere branden zal afnemen. “Wat mij heel erg verbaast, is dat we voor een feest als Oud en Nieuw meer dan vijfhonderd mensen uit de veiligheidsregio in moeten zetten om het een beetje beheersbaar te houden.”, zo laat de directeur van de Veiligheidsregio weten aan RTV Rijnmond. In de gehele veiligheidsregio moest de brandweer tussen 31 december 21.00 tot 1 januari 08.00 uur in totaal 661 keer uitrukken, hierbij ging het in de meeste gevallen om container- en andere buitenbranden.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
Advertentie
DELEN