In Hellevoetsluis en Rockanje zijn crowdfundingactie’s gestart voor een BuurtAED. Er zijn acties om AED’s bij de Schenkel in Spijkenisse, de Waterman in Hellevoetsluis en de Vogelgaarde in Rockanje te krijgen.

Op dit moment zijn er nog te weinig openbaar toegankelijke en geregistreerde AED’s in het land. Dit belemmert snelle hulp bij een hartstilstand. Met meer AED’s in de buurt wordt de overlevingskans bij een hartstilstand buiten het ziekenhuis aanzienlijk vergroot. BuurtAED.nl is een initiatief van Philips en De Hartstichting met als doel om meer AED’s beschikbaar te hebben in Nederland. Via het crowdfunding platform kunnen buren samen geld inzamelen voor een AED en zo hun buurt hartveiliger maken.

De actie voor een AED in Spijkenisse heeft op dit moment 43 procent van het benodigde bedrag bijeen. Voor de acties voor BuurtAED’s in Hellevoetsluis en Rockanje ligt het percentage op 39 procent. Meer AED’s dragen bij om van Nederland een 6-minutenzone te maken, zodat mensen met een hartstilstand buiten het ziekenhuis in heel Nederland binnen de cruciale 6 minuten kunnen worden gereanimeerd.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
Advertentie
DELEN