Foto: Roel van Deursen

De gemeenteraad van Nissewaard heeft maandagavond 11 juni de profielschets voor de nieuwe burgemeester overhandigd aan Commissaris van de Koning Jaap Smit. De nieuwe burgemeester gaat Mirjam Salet opvolgen, die eerder dit jaar aankondigde met pensioen te gaan. Salet legt per september haar functie neer, vanaf dat moment zal Nissewaard eerst een waarnemend burgemeester krijgen.

Een commissie heeft een profielschets gemaakt waar de nieuwe burgemeester aan moet voldoen. Deze profielschets is maandagavond overhandigd aan de Commissaris van de Koning. Volgens de overheid duurt de selectie en benoeming van een nieuwe burgemeester ongeveer vier maanden. De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) zal na het opstellen van een profiel de vacature open moeten stellen, waarna kandidaten kunnen solliciteren.

Het wordt in het korte bestaan van de gemeente niet de eerste keer dat Nissewaard een waarnemend burgemeester krijgt. Toen de gemeente Spijkenisse en Bernisse per 1 januari 2015 de gemeente Nissewaard vormden, werd Mirjam Salet de waarnemend burgemeester. De nieuwe gemeenteraad kon hierna op zoek gaan naar een burgemeester voor de kersverse gemeente. De keuze is toen op Mirjam Salet gevallen, die toen ook had gesolliciteerd.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
Advertentie
DELEN