Foto: Google Streetview

De camera’s boven de A15 bij Rozenburg moeten in september weer werkend zijn, zo heeft Rijkswaterstaat aan RTV Rijnmond laten weten. Doordat de camera’s bij de spitsstrook kapot zijn, zijn de spitsstroken geopend en geldt er een snelheidsbeperking. Weggebruikers mogen maar 80 kilometer per uur rijden.

“De camera’s worden snel gemaakt. Hopelijk nog deze maand, maar in september moet het klaar zijn”, meldt een woordvoerder aan RTV Rijnmond. Met de camera’s wordt normaal gesproken zicht gehouden op de verkeersdrukte. Omdat een aantal camera’s kapot zijn, is dit nu niet mogelijk. Rijkswaterstaat besloot daarom eerder om de spitsstrook te open te laten en een snelheidsbeperking in te stellen. De snelheidsbeperking is gebruikelijk wanneer de spitsstroken geopend zijn. Als de spitsstroken dicht zijn, dan mag het verkeer 100 kilometer per uur rijden.

Niet alle weggebruikers houden zich aan de snelheidsbeperking, wat tot gevaarlijke situaties kan leiden. Al langere tijd zijn er problemen met de camera’s en spitsstroken. Vorig jaar liet Rijkswaterstaat weten dat de spitsstroken in de toekomst verdwijnen. Als de Blankenburgverbinding (A24) gereed is, zijn de spitsstroken niet meer nodig. Het verkeer zal dan beter worden verspreid over de A24 en A15.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
Advertentie
DELEN