Burgemeester Rensen van de gemeente Brielle is niet te spreken over het besluit van de Hellevoetse gemeenteraad om te stoppen met de beoogde fusie van de organisaties van Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne. Dit heeft hij laten weten in zijn toespraak op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Brielle.

De gemeenteraad van Hellevoetsluis heeft eenzijdig het besluit genomen om te stoppen met de beoogde fusie. Zij willen alleen nog inzetten op een bestuurlijke herindeling. De gemeente Brielle betreurd het besluit en zegt dat het besluit ‘het vertrouwen van Brielle in samenwerking met Hellevoetsluis bepaald niet versterkt’. De burgemeester noemt het besluit ‘onverantwoordelijk, ondoordacht en contraproductief’.

“Ondoordacht omdat blijkbaar niet goed was nagedacht over de effecten voor de bestaande samenwerking en het onderlinge vertrouwen. Contraproductief omdat het klaarblijkelijke doel – een bestuurlijke fusie – hierdoor eerder verder weg dan dichterbij lijkt. Het proces was mede zo moeizaam omdat Hellevoetsluis telkens weer nieuwe voorwaarden stelde en voortdurend uitstelgedrag toonde. Het is dan ook te gemakkelijk om op te roepen elkaar niet met de vinger na te gaan wijzen en niet eerst bij je zelf te rade te gaan.”, aldus burgemeester Rensen.

De gemeenten Brielle en Westvoorne blijven met elkaar onderzoeken wat het bestuurlijke toekomstperspectief van de gemeenten is. De deur voor Hellevoetsluis wordt niet gesloten.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
Advertentie
DELEN