Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Gemeente Hellevoetsluis heeft burgemeester Junius maandagavond 7 januari voor het eerst de Jan Blankenbokaal uitgereikt. Een nieuwe onderscheiding, ingesteld voor groepen inwoners die zich op een bijzondere wijze hebben ingezet voor de Hellevoetse gemeenschap. De Jan Blankenbokaal wordt in principe slechts één keer per jaar, tijdens de nieuwjaarsreceptie, uitgereikt.

De eerste Jan Blankenbokaal is uitgereikt aan de Hoornse Hoofden. Het college van burgemeester en wethouders was het snel eens dat zij deze prijs zouden moeten krijgen. De Hoornse Hoofden hebben zes jaar lang gestreden om Oudenhoorn deel uit te laten maken van de gemeente Hellevoetsluis. De Hoornse Hoofden bestaan uit de Leen Keijzerwaard, Hans van ’t Klooster, René Biesheuvel en Henk Voogt. Helaas is Hen Voogt onlangs op 88-jarige leeftijd overleden. Zijn zoon heeft de bokaal in ontvangst genomen.

Ook werden er net als vorig jaar jeugdlintjes uitgereikt voor jeugdige inwoners die zich inzetten voor onze samenleving. Deze zijn uitgereikt aan de 10-jarige Wessel Bekker en de 15-jarige Morwena Pleines.

Wessel Bekker
Wessel is 10 jaar en zet zich met hart en ziel in voor het milieu. Regelmatig loopt Wessel in de buurt om afval op te ruimen, al zakken vol. Dat doet hij ook op het strand en hij is niet verlegen om mensen aan te spreken hoe slecht het is voor het milieu om al dat afval en plastic te laten liggen. Daarnaast gaat Wessel (samen met zijn zusje) langs de deuren met de collectebus voor de Nierstichting. Dit is ingegeven door de ernstige nierziekte van zijn vader. Wessel verkoopt zelfgemaakte zakjes lavendel, waarvan de opbrengst ook naar de Nierstichting gaat.

Morwena Pleines
Morwena is 15 jaar en heeft epilepsie en cerebrale parese. Dit is een aandoening waarbij kinderen moeite hebben met bewegen als gevolg van een hersenbeschadiging. Morwena komt op voor zichzelf en voor andere jongeren die gehandicapt zijn. In Hellevoetsluis heeft zij enige tijd geleden het initiatief genomen om een sportieve activiteit te organiseren voor kinderen in een rolstoel. Ze is daarvoor langs winkels en scholen gegaan om te flyeren en aan iedereen die het horen wilde, heeft zij verteld wat de bedoeling van die dag zou zijn. Morwena is erg sociaal en komt met allerlei initiatieven voor jongeren met een beperking. Wanneer zij letterlijk tegen hindernissen aanloopt, zoals de balie in het Cultuurhuis, zorgt zij ervoor dat dit verbeterd wordt.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
Advertentie
DELEN