Wethouder Robert van der Kooi van de gemeente Brielle neemt donderdagavond 13 september het eerste exemplaar van het Leefomgevingsboek in ontvangst. Brielle kijkt vooruit en werkt aan een vitale en levendige binnenstad, daarom is in januari van dit jaar de Binnenstad- en havenvisie door de gemeenteraad vastgesteld.

Deze visie wordt momenteel uitgewerkt naar een meerjarig uitvoeringsprogramma. Een onderdeel daarvan is het Leefomgevingsboek kerngebied binnenstad Brielle. Bewoners en ondernemers uit de binnenstad hebben, samen met Mecanoo architecten uit Delft, hun wensen en adviezen vastgelegd in dit Leefomgevingsboek. De visie van bewoners en ondernemers op de buitenruimte in de binnenstad zal onderdeel gaan uitmaken van de gehele Binnenstad- en havenvisie.

Voor de gemeente Brielle is dit Leefomgevingsboek niet alleen een advies, maar vooral een handboek voor de inrichting en het gebruik van de openbare ruimte. Met dit participatieproces is een hele nieuwe aanpak gelanceerd om belangstellenden en belanghebbenden te betrekken bij de totstandkoming van gemeentelijk beleid. Deze nieuwe aanpak heeft geleid tot inspirerende voorstellen die soms heel logisch zijn, maar vaak ook met een kijk op zaken en de omgeving die de stad zullen veranderen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
Advertentie
DELEN