Foto: Politie Haringvliet

De gemeente Brielle heeft op haar website bezoekers van de 1 Aprilviering opgeroepen om de auto te laten staan. De viering is over ruim anderhalve maand. Op 1 april wordt in Brielle herdacht dat op 1 april 1572 Den Briel als eerste stad in Nederland door de Watergeuzen bevrijd werd van de Spanjaarden.

Elk jaar is er in Brielle op 1 april een innamespel, met scenes op diverse locaties in de stad. Er is een Geuzenleger en een Spaans leger. Het spel duurt van 10.00 tot 16.00 uur en wordt afgesloten met een Geuzenbal en de uitreiking van de straatgroepprijs. Ook wordt er een aantal kanonnen afgeschoten op de wallen. Ieder jaar trekt de viering veel bezoekers, uit de regio en ook van buiten de regio.

“Het is bijna weer zo ver! Op 1 april 2019 vieren we de jaarlijkse bevrijding van ‘Den Briel’. Ook dit jaar verwachten we veel bezoekers. Gemeente Brielle vraagt bezoekers daarom zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer of de fiets. Minder auto’s betekent namelijk een soepele en snellere toestroom naar de historische binnenstad. Tot dan!”, zo laat de gemeente weten. De gemeente vraagt bezoekers om gebruik te maken van de buslijnen die op Voorne-Putten rijden.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
Advertentie
DELEN