Gemeente Brielle gaat vanaf maandag 11‬ februari over op ‘omgekeerd inzamelen’. Via de post zijn inwoners geïnformeerd over wat dit precies voor hun betekent. Eerst hebben inwoners een brief ontvangen met de aankondiging van het uitzetten van de grijze container met de blauwe deksel voor Oud Papier en Karton (OPK) en de grijze container met oranje deksel voor Plastic-, Metalen- en Drankverpakkingen (PMD).

Later is er nog een tweede brief verstuurd, hierin stond de datum waarop de mini-containers worden omgewisseld. De brief geeft ook aan welke ondergrondse container de inwoner mag gebruiken. De envelop bevat ook informatie over de nieuwe inzameldagen en de nodige informatie over hoe afval te scheiden. Tot slot hebben inwoners ook nog een aparte brief ontvangen met de nieuwe milieupas. Hiermee krijgen inwoners toegang tot de Stadswerf en de ondergrondse containers.

Tot en met 8 februari was de oude afvalkalender van kracht. Op 11 februari gaat de nieuwe afvalkalender in met een andere route en wijkindeling voor het legen van de PMD en GFT minicontainers en voor de OPK minicontainer.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
DELEN