Foto: Politie

De brandweer heeft in de nacht van dinsdag 6 op woensdag 7 november de handen vol gehad aan een reeks branden in Spijkenisse en Hoogvliet. Het gaat om zeker zeven branden. Het lijkt te gaan om brandstichting, zo laat de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond weten. Het is niet bekend of de branden in Hoogvliet en Spijkenisse verband met elkaar hebben.

Op sommige plekken hebben getuigen een persoon weg zien rennen. Aan het Titus Brandsmapad in Hoogvliet is een een busje uitgebrand. Ook zijn er twee ruiten ingegooid van andere auto’s. In Spijkenisse gingen een scooter en auto’s in vlammen op aan de Ir. Herman de Grootweg, Veerweg, Molenlaan, Randweg en Iepenlaan.

“We doen op dit moment op alle locaties onderzoek. Wijkagenten gaan langs de deuren in de verschillende buurten, de Forensische Opsporing (FO) doet onderzoek. We weten nog niet of alles met elkaar verband houdt. De volgorde waarin we de branden zijn geweest, roept ook vragen op. Want het begon in Spijkenisse, nummer twee was in Hoogvliet en de rest weer in Spijkenisse”, aldus een rechercheur van het team.

Tevens is er een caravan uitgebrand aan de Clara Visserstraat. Het gaat om een caravan van het tijdelijke woonwagenkamp dat is opgezet in een stuk grond. De tijdelijke bewoners hebben hun caravan er neergezet als betoging. Toen de brand uitbrak was er iemand in de caravan, de persoon werd wakker van de rook en kon zelf uit de caravan komen. De caravan is volledig uitgebrand. De persoon is overgebracht naar het ziekenhuis vanwege het inademen van rook.

“We onderzoeken of de brand in de caravan is aangestoken en of er een verband is met de autobranden. De caravan ligt op een parkje, dat niet heel toegankelijk is. We zetten een brandhond in, die gespecialiseerd is in het herkennen van vluchtige stoffen. Samen met de FO proberen we zo te achterhalen wat de oorzaak van die brand is geweest’, aldus de rechercheur.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
Advertentie
DELEN