Foto: Roel van Deursen

Het bestuur van de Vestingdagen Hellevoetsluis zet zich in om het evenement jaarlijks te organiseren, zo heeft het maandagavond 4 februari laten weten. “Onze inzet is en zal blijven om jaarlijks Vestingdagen Hellevoetsluis te organiseren.”, aldus het bestuur.

Het jaarlijks organiseren van de Vestingdagen vraagt om financiële middelen die de stichting Vestingdagen Hellevoetsluis niet jaarlijks toegezegd krijgt. “De afgelopen jaren zijn deze middelen grotendeels gerealiseerd door subsidie van de Gemeente Hellevoetsluis, enkele grote sponsoren en het bedrijfsleven uit Hellevoetsluis. Het is ieder jaar weer moeilijker om de organisatie van de Vestingdagen financieel sluitend te krijgen. Hierdoor zijn we, om een goed evenement te kunnen neerzetten, genoodzaakt te zoeken naar een oplossing. Er zou gekozen kunnen voor een tweejaarlijks “groot” evenement, afgewisseld met een kleiner evenement dat mogelijk te combineren is met andere activiteiten in de Vesting.”, zo schrijft het bestuur in een verklaring.

Volgens de stichting is concurrentie met Dordt in Stoom niet aan de orde. Bij een tweejaarlijks evenement zullen de Vestingdagen wel in een ander jaar vallen dan Dordt in Stoom, dat ook eens per twee jaar plaats vindt. Dit heeft niet met concurrentie te maken, maar om ervoor te zorgen dat er ieder jaar een stoomevenement in de regio is. Volgens het bestuur staan bijdragen van sponsoren of bezoekersaantallen hier los van.

“Als stichting zijn wij nog in gesprek met de gemeente om te zien of er toch niet iets mogelijk is het jaarlijkse evenement Vestingdagen Hellevoetsluis – in de juiste vorm en op de juiste schaal – te organiseren. Naast de financiële middelen hebben wij ook de gemeente gevraagd om ons op het gebied van veiligheid meer te ondersteunen, daar dit voor ons als bestuursleden en alle vrijwilligers een flinke opgave is.”, zo schrijft het bestuur van de Stichting Vestingdagen Hellevoetsluis. Het bestuur hoopt snel meer duidelijkheid te kunnen geven over de toekomst.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
Advertentie
DELEN