Inwoners van het buitengebied van Voorne-Putten kunnen zich uiterlijk tot en met zondag 19 mei aanmelden voor een glasvezelaansluiting. Glasvezel Buitenaf is eerder aan campagne gestart om glasvezel aan te kunnen leggen op het eiland.

Het bedrijf gaat glasvezel aanleggen in de buitengebieden als 50 procent van de bewoners zich op 20 mei heeft aangemeld. De gemeente Westvoorne liet zondag 19 mei weten dat de teller inmiddels op 44 procent staat. Het doel van Glasvezel buitenaf is om Voorne-Putten gefaseerd te voorzien van glasvezel. Er wordt gestart in het buitengebied, hier is de vraag naar snel internet het grootst. Ruim 2200 adressen in het buitengebied van de gemeenten Brielle, Hellevoetsluis, Nissewaard en Westvoorne komen in aanmerking voor een glasvezelaansluiting.

Inwoners van het buitengebied kunnen kiezen uit een glasvezelabonnement voor internet, televisie en/of telefonie bij Caiway, CBizz, Delta, Fiber of Helden van Nu. Naast dit abonnement, betalen gebruikers een vastrechtvergoeding voor het gebruik van het glasvezelnetwerk en de glasvezelaansluiting. Er kan gekozen worden voor een maandelijks bedrag van 17,50 euro of een eenmalige afkoop van 2200 euro.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
Advertentie
DELEN