Foto: Roel van Deursen

Rijkswaterstaat zet zaterdag 14 september de deuren van de Hellevoetse vuurtoren en de Haringvlietsluizen open voor het publiek tijdens Open Monumentendag. Het zijn twee van de ruim 200 monumenten die in het beheer zijn van Rijkswaterstaat. Bezoekers kunnen één van de oudste vuurtorens van Nederland beklimmen of de Haringvlietsluizen van binnen en buiten bekijken.

De Haringvlietsluizen zijn te bezoeken tussen 10.00 en 17.00 uur. De bezoeklocatie is gelegen aan het Haringvlietplein 3 in Stellendam. De hele dag zijn er rondleidingen door het sluiscomplex. Medewerkers leggen je uit hoe alles werkt. Ook is er ieder uur een lezing door het streekarchief Voorne-Putten over ‘de omgeving door de tijd’. Voor kinderen is er een puzzeltocht op het terrein.

De vuurtoren in Hellevoetsluis zet tijdens Open Monumentendag ook de deuren open. Er zijn die dag om 13.00 en 15.00 uur stadswandelingen vanaf de Oostzanddijk 26. Gidsen vertellen tijdens de wandeling alles over de maritieme geschiedenis van de havenstad, waarbij ook de vuurtoren wordt bezocht. Zondag 15 september is de vuurtoren ook geopend. Tussen 12.00 en 16.00 uur kunnen bezoekers dan een kijkje nemen, er zijn dan geen stadswandelingen en medewerkers van Rijkswaterstaat aanwezig.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
DELEN