Zaterdag 8 december vertoont de Oudheidkamer Spijkenisse weer een aantal films. De door Janus Kweekel, Arie van Hamburg en dokter Jurrjens gemaakte 8 mm films zijn gedigitaliseerd en een eerste collectie wordt nu vertoond.

De meeste films zijn al eerder vertoond, maar zijn nu te zien in een betere kwaliteit. Er zijn beelden te zien die in 1946 gemaakt zijn van de huldiging van de hulpverleners tijdens de tyfusepidemie op de Oostkade voor Café Sport. Aansluitend een beeld van de versiering van de Voorstraat en van de kerkklokken die na de oorlog weer terugkwamen. Het zijn allemaal korte filmpjes van enkele minuten, vooraf zal een toelichting gegeven worden over het betreffende onderwerp.

Verder worden onder andere een film van de Christelijke School aan de Zijlstraat, een visconcours voor de leerlingen van de lagere School in de Tankval en een dichtgevroren Oude Maas in 1955 getoond. De middag begint om 13.30 uur en wordt gehouden in het Auditorium op de derde etage van De Boekenberg. Aanmelden kan bij de balie in de bibliotheek, op dinsdag en zaterdag bij de Oudheidkamer of via de website van de Boekenberg.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
DELEN