In augustus organiseert Natuurmonumenten op natuureiland Tiengemeten voor de eerste keer een yogalessen. De primeur is aan de kinderen in de leeftijd van 4 tot 8 jaar, die op zondag 12 augustus samen met een ouder/begeleider kunnen deelnemen aan OERRR Dierenyoga. Door dieren als metafoor bij de oefeningen te gebruiken, worden de kinderen meteen bewust gemaakt van de natuur.

Een week later, op zondag 19 augustus, is het de beurt aan volwassenen die aan de hand van de natuurelementen – aarde, water, vuur, lucht en ruimte – leren om nog beter te luisteren naar innerlijke signalen. “Yoga helpt om bewuster te leven en te genieten van de dingen die je doet en wereld om je heen”, zegt yogadocente Janine Karlas van Yoga Walhalla. “Door yoga doen de deelnemers nieuwe ervaringen op en ontdekken ze de effecten op lichaam en geest. Kinderen geeft het meer zelfvertrouwen. Wat is er mooier dan dit in de buitenlucht te doen in een omgeving waar de natuur vrij spel heeft?”

Tijdens de kinderyogales op 12 augustus beleven de kinderen wat ze van de natuur kunnen leren. Karlas: “Spelenderwijs maken de kinderen contact door middel van oefeningen, bewegingen en zintuigen.” Ieder kind gaat samen aan de slag met één ouder/begeleider. In totaal kunnen maximaal 10 kinderen en 10 volwassen begeleiders deelnemen. De oefeningen versterken de band tussen het kind en de ouder. Karlas is gecertificeerd kinderyoga docent (Rainbow Kids Yoga).

Meer informatie en aanmelden kan via de website van Natuurmonumenten: www.natuurmonumenten.nl/tiengemeten onder activiteiten. De yogalessen beginnen met de overtocht met de pont om 11.00 uur of 13.00 uur vanaf Nieuwendijk (navigatie: Nieuwendijk 1, 3284 KR Zuid-Beijerland). De yogales voor ouder & kind duurt 1 uur en vindt die dag twee keer plaats (starttijden: 11.15 uur en 13.15 uur). Leden van Natuurmonumenten/OERRR betalen 6 euro en niet-leden 9 euro. De yogales voor volwassenen duurt 1,5 uur en kent één aanvangstijd om 11.15 uur. Voor de yogales voor volwassenen betalen leden van Natuurmonumenten 7 euro en niet-leden 10 euro.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
Advertentie
DELEN