De ANWB en Stichting Het Zuid-Hollands Landschap, samen met de 11 andere provinciale landschappen, organiseren voor het eerst op zondag 27 mei een Landelijke Wandeldag om te genieten van de ontluikende natuur van de provinciale Landschappen. In totaal zijn er 36 ANWB Lenterondjes uitgestippeld waarvan 3 in Zuid-Holland. Vrijwilligers van de ANWB en Stichting Het Zuid-Hollands Landschap hebben mooie routes uitgezet van 5,10 en 15 kilometer in de Duinen van Oostvoorne.

De korte route is aantrekkelijk om te wandelen met kinderen. Ze kunnen in bomen klimmen en lopen langs verrassende wandelpaden, poelen en duintjes met bunkers. De langere wandelroutes zijn meer voor de fanatieke wandelaars.

De twee startlocaties in Zuid-Holland zijn aan de Berkenrijsweg in Rockanje en aan Brielse Gatdam aan het einde van de Strandweg 1 in Oostvoorne. ANWB-leden en Beschermers van de Landschappen krijgen op vertoon van hun lidmaatschapskaart een leuke goodiebag.

Deelname aan de Lenterondjes kost 5 euro per persoon. Kinderen tot en met 17 jaar kunnen gratis deelnemen. Van de deelnamekosten wordt 1 euro gedoneerd aan Stichting Het Zuid-Hollands Landschap voor onderhoud van de wandelvoorzieningen. Kijk voor meer informatie op www.zhl.nl/lenterondjes

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
Advertentie
DELEN