Foto: Google Earth

Het aantal mensen met dementie in Nederland neemt sterk toe. Zij blijven graag zo lang mogelijk hun dagelijkse dingen doen, zoals een bezoek aan de kapper. Het is belangrijk dat mensen met dementie aangehaakt blijven bij de samenleving en dat ze kunnen doen wat ze willen doen. Daarom organiseren de gemeenten Brielle, Hellevoetsluis, Nissewaard en Westvoorne samen met Alzheimer Nederland een inspiratiebijeenkomst voor welzijnsinstellingen en (vrijwilligers)organisaties voor sport en cultuur. Het doel van de bijeenkomst is de aanwezigen te inspireren om laagdrempelige activiteiten voor mensen met dementie te organiseren.

Tijdens de bijeenkomst vertellen o.a. sportvereniging Voorne Atletiek, Stadsmuseum Hellevoetsluis en Welzijn Ouderen Brielle over hun ervaring met het opzetten van activiteiten voor mensen met dementie. Daarna gaan de aanwezigen in groepen uit elkaar om te kijken waar de mogelijkheden voor hen liggen en welke hulp zij eventueel nodig hebben bij het organiseren van activiteiten. Bij de bijeenkomst zijn ook deskundigen aanwezig van Alzheimer Nederland, Ketenzorg Dementie en beleidsambtenaren van de vier gemeenten op Voorne-Putten die in kunnen gaan op inhoudelijke en praktische vragen.

De bijeenkomst begint om 19.30 uur en duurt tot circa 22.00 uur en vindt plaats in cultureel centrum De Man, Burg. Letteweg 30, Oostvoorne. Aanmelden voor de bijeenkomst van 25 juni kan via servicepunt@westvoorne.nl.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
Advertentie
DELEN