Er zijn tijdens de Wereldhavendagen meerdere excursies naar de Botlekbrug. Deelnemers kunnen vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 september een kijkje nemen bij en in de brug. Op De Botlekbrug is voor de haven en Rijkswaterstaat een technisch paradepaardje, het is de grootste hefbrug van Europa. Sinds de oplevering wordt de brug echter ook regelmatig geteisterd door storingen en worden er slagbomen aangereden.

“Het is een van de grootste stalen beweegbare bruggen van Europa. Het is zeker de enige waar meerdere verkeerstromen bij elkaar komen en de enige die meer dan 20 keer per dag en zo’n 6.000 keer per jaar geheven wordt.”, zo is te lezen op de website van de Wereldhavendagen.

De excursies starten met een korte presentatie door aannemer A-Lanes A15. Vervolgens lopen de deelnemers naar de Botlekbrug, waar zij ook een kijkje kunnen nemen in de brug. De groep bekijkt onder andere de ruimte waar een brugdek geheven en vergrendeld wordt.

Deelname aan de excursie kost 6 euro per persoon of 3,50 euro als er met eigen vervoer wordt gereden naar de brug. Dit is alleen zaterdag mogelijk. De andere dagen maakt de excursie onderdeel uit van een uitgebreide haventour. Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website van de Wereldhavendagen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
DELEN