Op zondag 27 mei organiseert Historyland in samenwerking met Het Natuurhistorisch uit Rotterdam een determinatiedag voor fossiele strandvondsten. Deze dag wordt gehouden in het geschiedenisthemapark Historyland, aan de Ravenseweg in Hellevoetsluis.

Van 11:00 tot 16:00 uur kunnen bezoekers hier terecht met strandvondsten van de Nederlandse kust en van binnenlandse vindplaatsen. Dit kunnen bijvoorbeeld fossiele of sub-fossiele beenderen, schelpen, gesteenten en stenen- of benen artefacten zijn. Een aantal deskundigen zitten klaar om de vondsten op naam te brengen, waaronder paleontologen en biologen van Het Natuurhistorisch, archeologen van de Werkgroep Steentijd Noordzee (WSN) en deskundigen van de Werkgroep Pleistocene Zoogdieren (WPZ).

Tijdens de determinatiedag zijn er ook diverse voordrachten van dertig minuten. Waaronder Marc Simmelink over het verzamelen van fossielen op het strand van de Maasvlakte. Tijdens de dag geldt er een speciale entreeprijs. Met het entreekaartje kunnen bezoekers ook het hele park en het museum bezoeken, exclusief de minigolf. Volwassenen betalen 5 euro per persoon, kinderen tot en met 12 jaar 4 euro. Parkeren bij Historyland is gratis.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
Advertentie
DELEN