Foto: Gemeente Brielle

Woensdag 5 december wordt er niet alleen Sinterklaas gevierd, maar is het in Brielle ook weer tijd voor de Maskerade. Dan verschijnen gemaskerde en vreemd uitgedoste Briellenaren weer in de Brielse binnenstad, zoals zij dat al bijna 200 jaar doen.

De werkgroep Maskerade is al maanden bezig met de voorbereidingen. Natuurlijk mag je protesteren tegen zaken die je hoog zitten, maar het hoeft niet. Het voornaamste doel is dat je uit je dak kan gaan. Je kunt gewoon een origineel thema verzinnen, of iets dat je in het dagelijks leven niet kwijt kan.

Dit jaar zal voor de verandering het publiek rondlopen in plaats van de deelnemers. Vanaf 19.00 uur loopt het publiek achter de fanfare aan. Onderweg komt het publiek langs de deelnemers en valt er veel te zien en te horen. Rond 19.45 uur komt de fanfare opnieuw langs, ditmaal om de deelnemers naar de Markt te begeleiden. Hier vindt de prijsuitreiking plaats. Deelnemers moeten zich uiterlijk om 18.30 uur melden bij Dansschool de Werker aan de Venkelstraat.

Na afloop van de Maskerade kunnen deelnemers en bezoekers een drankje doen bij Dansschool de Werker.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
Advertentie
DELEN