Impressie: Rijkswaterstaat

Het bouwterrein van de Blankenburgverbinding in Rozenburg is zaterdag 15 juni toegankelijk voor bezoekers. BAAK en Rijkswaterstaat stellen een deel van het terrein tussen 10.00 en 16.00 uur open voor het publiek.

Tijdens de ‘Dag van de Bouw’ kan van dichtbij een kijkje worden genomen bij de werkzaamheden, machines en de kistdammen. Tevens geven medewerkers uitleg over de werkzaamheden en planning. Bezoekers kunnen het bouwterrein op via poort 66 bij de Boulevard in Rozenburg. Er is beperkt parkeergelegenheid.

De Blankenburgverbinding verbindt de A20 bij Vlaardingen (noordoever) en de A15 bij Rozenburg (zuidoever) met elkaar middels een nieuwe snelweg, de A24. Door de aanleg van de Blankenburgverbinding moet de verkeersdruk op de A15 en op het knooppunt Benelux afnemen. Ook moet de bereikbaarheid van de Rotterdamse haven naar de Randstad hiermee worden verbetert. De A24 wordt ingepast in de omgeving en voorzien van een landtunnel en een watertunnel. In 2024 moet het verkeer gebruik kunnen maken van de nieuwe snelweg.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
DELEN