Op donderdag 8 maart is de Internationale Vrouwendag. Om 19.30 uur is er in Bibliotheek de Boekenberg in Spijkenisse een talkshow over lokale powervrouwen. Onder leiding van presentatoren Jan Hoogendoorn en Kim van de Kant maken we kennis met de heldinnen uit onze eigen stad. Wie zijn zij en hoe bereikten zij hun persoonlijke top?

We praten onder meer met Sylvia Stymans, eigenaresse van lingeriezaak Miss Sylly. Met ruim 30 jaar ervaring is zij één van de grootste lingeriedeskundige van Nederland. Ze is een gedreven zakenvrouw met een flinke dosis lef. Maar je luistert ook naar het verhaal van Amira Abdalla. Als civiel ingenieur werkt zij in een echte mannenwereld. Hoe houdt zij zich als vrouw staande in deze branche? Ze komt uit een familie van twaalf kinderen die haar positief gevormd heeft. Ze vertelt hoe haar moeder en zussen een belangrijke rol spelen in haar keuzes en hoe vrouwen wereldwijd haar energie geven.

Gemeenteraadslid Dorothé Kieboom gunt je een kijkje in het politieke landschap van de stad. Ze vertelt hoe zij haar carrière in het Franciscus Gasthuis & Vlietland combineert met haar politieke ambities en een druk privéleven. Mitzi Venus verhuisde vanuit Indonesië naar Nederland en woont sinds 1981 in Spijkenisse. Als nieuwkomer wist ze al snel haar weg te vinden in de stad. Ze zet zich belangeloos in voor tal van organisaties en werd daarom een aantal jaar geleden uitgeroepen tot ‘vrijwilliger van het jaar’.

Naast deze gasten zijn er ook nog andere gasten die tijdens de avond langskomen. Ook is het voor bezoekers mogelijk om vragen te stellen aan de lokale powervrouwen. Tussendoor is er dans, muziek, spoken word en poëzie van lokale talenten.

Mannen zijn tijdens de avond ook van harte welkom. Wie zeker wil zijn van een plekje, kan online alvast een plek reserveren. De toegang is gratis. Deze talkshow wordt mogelijk gemaakt door Bibliotheek de Boekenberg, Gemeente Nissewaard, JOZ Nissewaard, Federatie Spijkenisse Samen en alle deelnemende powervrouwen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
DELEN