Op zondag 1 juli zal het Bewust Voorne-Putten Festival neerstrijken op het eilandje bij de Jumbo in Brielle, de Brielsche aap. Het festival vol yoga, massage, tai chi en bewust leven vindt een mooie plek op dit bijzondere project net buiten de Brielse vestingmuren.

De aftrap van het festival wordt om 11.00 uur gegeven door Arianne en Richard Oostra van OXYGEN – Healing by Music uit Rozenburg. Op reizen over de hele wereld leerden zij allerlei instrumenten kennen en bespelen. Vanuit het net voltooide openluchttheater op het eiland zullen zij o.a. de fluit, udu, kaval, didgeridoo, kaval en handpan laten horen. Ze verzorgen na de opening in een eigen tent elk uur een ‘klankbad’, waarbij de nieuwsgierige bezoeker van het festival zichzelf kunnen laten onderdompelen in klank en trilling.

Momenteel wordt hard gewerkt om van het eiland een plek van ontmoeting voor jong en oud te maken. Op het ravelijn zal straks onder andere een natuurspeeltuin, horeca en een openluchttheater verrijzen. Inmiddels is de kas gerestaureerd, de grond voor het restaurant voorbereid en het openluchttheater af. “De verwachting is dat het geheel in september helemaal klaar zal zijn”, aldus Edith Schoo, initiatiefneemster van het nieuwe stadspark van Brielle. “Maar op 1 juli kan iedereen die het Bewust Voorne-Putten Festival bezoekt al wel vast een glimp opvangen van wat we hier aan het realiseren zijn”.

Het Bewust Voorne-Putten Festival is er voor iedereen met interesse in persoonlijke ontwikkeling en bewust leven. Coaches, masseurs en andere therapeuten stellen zich voor, men kan een kort consult of massage ondergaan of aan een gratis workshop (yoga, mindfulness en meer) meedoen. Er is een minimarkt en speciaal voor de gelegenheid zal er een toepasselijk arrangement aangeboden worden bij de horeca die wordt verzorgd door de Brielsche aap. Het festival is van 11.00 tot 17.00 uur. Toegang is 3 euro voor volwassenen, kinderen kunnen voor 1 euro naar het festival.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
Advertentie
DELEN