Foto: Roel van Deursen

Op zaterdag 11 en zondag 12 mei vindt de Nationale Molendag plaats. Twee dagen lang zetten molens door het hele land de deuren open voor het publiek. Onder deze molens ook molen ‘t Vliegend Hert in Brielle, de Molen van Rockanje, molen De Hoop in Hellevoetsluis en molen De Arend in Zuidland.

De 47ste editie heeft als thema ‘Ontmoet de molenaar!’. De Hollandsche Molen en Het Gilde van Vrijwillige Molenaars sluiten hiermee aan op de plaatsing van het molenaarsambacht op de representatieve lijst van immaterieel cultureel erfgoed van UNESCO. Molenaars houden de molens in beweging, waardoor deze monumenten in conditie blijven. Ook verrichten zij klein onderhoudswerk en zijn zij naar het publiek dé ambassadeur van dit oer-Nederlandse werktuig.

Vele honderden molens in heel Nederland doen mee aan Nationale Molendag en op een groot aantal plaatsen worden extra activiteiten georganiseerd. Voor kinderen is een gratis molenbouwplaat op te halen. Kijk voor een overzicht van deelnemende molens en openingstijden op Molens.nl.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
Advertentie
DELEN